INFORMASJON OM SALG AV EIENDOM
Styret fikk henvendelse i 2016 om å se på muligheter for salg av deler av borettslagets eiendom mot gartneriet for utbygging av boliger.
Sammen med Helgeplasset borettslag ble det gjennomført flere møter med Vestbo og arkitekt for å se på hvordan et salg og utbygging kunne blitt.
Mulighetsstudie ble presentert for generalforsamlingen 28. april 2019, der det ble vedtatt å utsette videre utredning av muligheter for bygging av boliger på eiendommen.
Etter dette har styret gjennomført flere møter med Vestbo og Helgeplasset for å vurdere hvilke muligheter det er for bygging i Fyllingsdalen og i områder rundt vårt borettslag. Styret har ikke tatt opp saken til generalforsamlingen etter 2019, da det over lengre tid har pågått kommunal planlegging av videre utvikling og utbygging av Fyllingsdalen ved områdereguleringsplanen for Fyllingsdalen med bakgrunn i kommuneplanens arealdel.
Den nye områdereguleringsplanen tilsier at det skal bygges mer rundt Oasen og at grøntområder skal skjermes. Dette medfører at grunnlaget for en videre utredning av utbygging på borettslagets eiendom ikke er til stede.
Styrets vurdering er at det ikke lenger er aktuelt å gå videre med et salg av eiendommen. Styret vurderer det ikke som nødvendig per nå at det kalles inn til ekstraordinær generalforsamling, men ønsker likevel å informere samtlige beboere om status i saken. Saken vil i tillegg bli informert om på neste ordinære generalforsamling.
SØPPELCONTAINERE
Det flyter mye søppel rundt søppelcontainerne. Dette er både skjemmende og uhygienisk. Vi minner om at alt returavfall skal plasseres inne i søppelcontainerne, det være seg brennbart restavfall, papir, plast eller glass/metall.
Gamle TV-apparater, møbler, maling etc må leveres på en BIR- gjenbruksstasjon. BIR tar ikke med seg søppel som er hensatt utenfor eller bak containerne.
Søppel rundt containerne har økt rotteproblemet i borettslaget, vi ber derfor om at alt søppel legges inne i containerne.
ROTTER I BORETTSLAGET
Det har vært en økning i funn av rotter i borettslaget de siste måneder. Rotter trives overalt der mennesker holder til, og først og fremst i fuktige miljøer som for eksempel kjellere og avløp. En rotte lever i 1-3 år, og ett eneste rottepar kan i teorien gi opphav til mellom 800 og 1000 rotter på under ett år. Rotter er altetende skadedyr som kan forårsake store materielle skader, i tillegg til at de sprer smitte og sykdom.
Bergen kommune anbefaler disse tiltakene for å hindre rotter:
- Fjerne søppel og matrester inne og ute.
- Rydde eiendommen for skjulesteder.
- Alt søppelbeholdere må legges inn i søppelcontainere, og ikke settes på utsiden.
- Matkompost må være tett.
- Mating av fugler eller husdyr må ikke gi næring til rottene.
- Ikke hell matrester i avløpet.
- Se over tetninger der rør og kanaler går gjennom grunnmur.
- Tett igjen hull i bygninger.
- Utvendige ventiler, glugger og andre åpninger skal ha netting.
- Høyt gress og busker tett inntil bygninger bør holdes nede eller fjernes.
- Ved og materialer bør lagres forsvarlig.
- Nedfallsfrukt bør fjernes fra bakken.
Borettslaget har avtale med Anticimex på tlf 815 48 250, og har satt ut rottegift i hele borettslaget. Vi oppforer beboere som oppdager rotter, om å ta kontakt med Anticimex og med styret i borettslaget.
Mer informasjon om bekjempning av rotter finnes på Bergen kommune sine hjemmesider.
STRØM PRIS FOR EL-BIL LADING
Det er nå over 50 biler som lader i borettslaget. Da generalforsamlingen godkjente etablering av el-bil ladere i borettslaget, var det forventet at mange ville benytte lading til egen el-bil.
Det viser seg at flere benytter ladeanlegget til firmabiler fordi prisen på strøm er billig i borettslaget. Borettslaget ikke skal tjene noe på el-ladingen men dekke inn reelle kostnader.
Fra januar 2021 til juni 2022 er gjennomsnittsforbruket på strøm ca 1200 kwt pr halvår,
Vi vil justere prisen i henhold til erfaringer fra andre borettslag og priser fra Statskraft.
Strømpris fra 1. juli 2022.
Kr 3,- for strømforbruk frem til 2400 kwt pr halvår
Kr 6,- for strømforbruk over 2400 kwt pr halvår